Gulden Sporen Filmfest

Jenka Watteny

07/10/2022
Cultuur

Film- en videoclub Impuls uit Kortrijk organiseert dit jaar het Gulden Sporen Filmfest in Cultuurhuis De Keizer. Door corona kon het evenement twee jaar niet doorgaan waardoor er een groot aanbod is aan producties. 

(Foto: facebook Impuls)

Dominiek Tanghe, voorzitter van Impuls: “Er zijn zo’n 80-tal leden die één à twee keer per maand samenkomen om hun films te vertonen en te bespreken. Of firma’s komen langs om hun nieuwe apparatuur voorstellen. We zijn een groep vrienden met dezelfde hobby: films maken.”

Gulden Sporen Filmfest

Een jaarlijks terugkerend evenement is het ‘Gulden Sporen Filmfest’. Dit jaar staat er heel wat op de planning. “Door corona is dit twee jaar niet kunnen doorgaan waardoor producties werden opgespaard. Een overaanbod dus en hierdoor een tekort aan data in de culturele centra. Een clublid kent cultuurhuis De Keizer en blijkbaar waren er nog data vrij op de kalender waardoor we er onze filmvoorstelling kunnen laten doorgaan. Een prachtige locatie, met plaats voor een 400-tal bezoekers.”

Het Gulden sporen filmfest in Cultuurhuis De Keizer, Neerstraat 11, gaat door op zaterdag 8 en 22 oktober 2022 van 14 tot 18 uur, gratis inkom.