Gildhofcomité verzamelt 1700 euro voor het oncologisch dagziekenhuis

Jenka Watteny

21/11/2022
Sociaal

In november vorig jaar stierf John Maertens aan kanker. Samen met het gildhofcomité wilde hij een inzamelingsactie op poten zetten voor het oncologisch dagziekenhuis van het AZ Sint-Jan in Brugge, maar helaas haalde de ziekte hem in. Het gildhofcomité deed alsnog een actie en haalde 1700 euro op. 

"Er werden twee inzamelingsacties gestart," zegt Mark Vantieghem, "enerzijds zetten enkele Lichterveldse horecazaken een spaarpot, anderzijds hebben we de volledige opbrengst van onze jaarlijkse lotenverkoop geschonken.”

Geluksbrengers

De spaarpot in de cafés bracht uiteindelijk 700 euro op, de lotenverkoop 1000 euro. Een bedrag dat de verpleegkundigen van het oncologisch dagziekenhuis zullen besteden aan klavertjes vier, geluksbrengers die ze geven aan elke patiënt die start met een behandeling tegen kanker.

"Als je de diagnose kanker krijgt, staat de wereld op zijn kop. De mensen zijn bang, verdrietig en weten niet wat hen te wachten staat. Wij hebben een schitterend team dat de patiënten zoveel mogelijk geruststelt," vertelt Lien Cleemput, hoofdverpleegkundige van het oncologisch dagziekenhuis. "We gaan John nooit vergeten, hij bracht de zon binnen, was altijd vrolijk aan het fluiten of zingen. Met deze twee cheques kunnen we heel veel patiënten ondersteunen door ze een geluksbrenger te geven, John leeft verder in ons dagziekenhuis bij deze mensen.”