Gilbert Desmet wordt ereburger van Lichtervelde

Patrick Demarest

11/01/2021
Actua

Gilbert wordt 90 op 3 februari en dit is dan ook het uitgelezen tijdstip om hem de titel van het ereburgerschap te overhandigen op het gemeentehuis, dit in beperkte kring.


Verjaardagswensen
Iedere Lichterveldenaar en iedere Lichterveldse vereniging kan verjaardagswensen bezorgen aan Gilbert via de gele postbus die opgesteld staat aan de voordeur van het gemeentehuis tot 3 februari. Boven de gele bus hangt een meesterlijk cartoon van de hand van Filip Cardoen.
Vieringen
Met positief advies vanuit cultuur- en sportraad wordt Gilbert Desmet voorgedragen als ereburger van Lichtervelde. Het ereburgerschap wordt bekrachtigd op de gemeenteraad van 25 januari. De stuurgroep had heel wat voorbereid maar door de coronamaatregelen dienden ze voortdurend bij te sturen. Wat wel vast staat is dat 2021 het jaar van Gilbert Desmet wordt en het startschot wordt gegeven op zijn verjaardag. In het feestjaar voorziet men een sportieve én culturele activiteit en houdt men enkele verrassingen in petto! 
Tentoonstelling
De leerlingen van de basisscholen dragen hun steentje bij via een tekenwedstrijd. De tekeningen worden uitgehangen in het gemeentehuis tijdens de verjaardagsmaand van Gilbert.