Genieten langs het Drielindenpad

Patrick Demarest

29/11/2021
Actua

Doornstruweel, hagebeuk, zwarte els, Spaanse aak, het zijn maar een paar boomsoorten die zaterdag 27 november werden aangeplant dichtbij de Keunepupe, Bellestraat in Lichtervelde. Dat moet een speelbos van 2000 vierkante meter worden. 

De gemeente wil het natuurlijk gecontroleerd overstromingsgebied rond de meanderende Drielindenbeek omsluiten met een wandelpad dat ze, in samenwerking met de Provinciale Diensten Westtoer en ’t Stadlandschap, als recreatieve hotspot willen aanleggen. Dit natuurgebied wordt verbonden via de knooppuntenroute met een mooie fietsstopplaats aan de in- en uitgang. Daar worden ook de nodige picknickbanken voorzien.

In de eerste fase is op zaterdag 27 november, op de dag van de natuur, een speelbos van 2000 m2 aangeplant door verschillende natuur- en jeugdverenigingen. Volgend jaar worden, naast extra bomen en plantgoed, natuurlijke speelelementen voorzien zodat de inwoners en bezoekers enerzijds kunnen genieten van de natuurlijke omgeving binnen het overstromingsgebied en anderzijds de kinderen, via speelimpulsen, de liefde voor de natuur wordt bijgebracht.

Steven Bogaert, schepen van milieu, is tevreden met het project waarbij afgelopen weekend de eerste fase werd gerealiseerd: de aanplant van het speelbos, met dank aan de verschillende verenigingen en Natuurpunt De Torenvalk.

De kostprijs van het totale project bedraagt 30.883 euro. Het gemeentebestuur investeerde 13.264 euro, het overige bedrag werd bekomen via subsidies vanuit verschillende provinciale diensten.