Garage sale, bij mooi en slecht weer

Jenka Watteny

26/10/2022
winkel

Voor de tweede keer wordt in Lichtervelde een garage-sale georganiseerd. Een rommelmarkt binnen, in je eigen huis, waarbij de weersomstandigheden geen rol spelen en je niet met dozen moet sleuren. Inschrijven kan nog tot en met 2 november. 

(Foto: Garage sale) 

Evelien Bonte en Mélusine Penninck wonen allebei in Lichtervelde en hebben een passie voor rommelmarkten. Omdat tijdens de laatste twee rommelmarkten in Lichtervelde regen de spelbreker was organiseren ze een garageverkoop.

“Mensen kunnen tweedehands spullen bij hen thuis aanbieden zolang het maar op privé-eigendom is,” vertelt Mélusine. "Enkele jaren terug werd een dergelijk evenement georganiseerd, we spreken dan ook van een tweede editie.”

De garage sale gaat door op 12 november van 13 tot 17 uur en op 13 november van 10 tot 17 uur, inschrijven is gratis voor elke deelnemer en kan tot en met 2 november. Meer info via de facebookpagina ‘garageverkoop Lichtervelde 2022. Na de inschrijvingen worden flyers verdeeld met de deelnemende adressen. 

Wie langskomt bij de deelnemers en er minstens tien bezoekt, maakt kans op één of meerdere waardebonnen, te besteden bij de lokale handelaars. Hiervoor krijgen de deelnemers een stempel en stempelkaarten om uit te delen aan de geïnteresseerden. Een volle stempelkaart kan ingeleverd worden bij de twee organiserende adressen. Na het evenement zal een onschuldige kinderhand de winnaars trekken.