Femke De Waele finaliste Miss Wellness Beauty

Jenka Watteny

06/02/2022
Beauty & wellness

Uit 78 kandidaten werd Femke De Waele verkozen als één van de 18 finalisten in de missverkiezing Miss Wellness Beauty.

Femke De Waele (21) is de dochter van bakker Steve en echtgenote Sofie De Waele in de Statiestraat in Lichtervelde. Femke werkt fulltime bij haar ouders in de bakkerij en daarnaast startte ze in september 2021 in zelfstandig bijberoep als make-up artist en nagelstyliste, 'Beauty Fénique'. Een bijberoep dat ze doet met liefde en passie, klanten zien vertrekken met dat tikkeltje meer zelfvertrouwen en een lach op hun gezicht is haar grootste drijfveer. 


Miss Wellness Beauty

78 meisjes dongen mee naar een finaleplaats, 18 van hen slaagden hierin. Ook Femke: "Miss Wellness Beauty is de tweede grootste missverkiezing van het land, dus ik bof wel. Het is geen vleeskleuring waar je maat 36 moet hebben om deel te nemen. Het is een verkiezing waar iedereen kan aan meedoen, enige voorwaarde is een beroep of bijberoep hebben dat iets te maken heeft met de beautysector. Het leuke eraan is dat je samenzit met collega's en zo een vriendschap kan opbouwen. De wedstrijd gaat op zoek naar een ambassadrice van de schoonheidssector."

Leuk avontuur

Femke deed vroeger modellenwerk en werd vaak gevraagd om mee te doen aan missverkiezingen maar sloeg dit aanbod telkens af. "Bij deze missverkiezing had ik een goed gevoel. De organisatie heeft me gecontacteerd via Instagram en na wat wikken en wegen heb ik me ingeschreven. Ik doe vooral mee als reclame voor mijn zaak maar ook om mezelf wat meer zelfvertrouwen te geven. Ik ben wat bijgekomen vergeleken met vroeger en heb veel meegemaakt, maar gelukkig is dat allemaal achter de rug. Ik wil de maatschappij-visie in verband met schoonheid veranderen, meisjes met een maatje meer, of met vlekjes, noem maar op, zij kunnen ook mooi en goed genoeg zijn. Ik wil er staan voor mezelf maar ook voor anderen, en ik weet nu al dat er veel mensen naar me opkijken. Ik zal bewijzen dat het kan! Ik verwacht dat dit een leuk avontuur wordt, voor mezelf en als boost voor mijn zaak. Ik zie het zo zitten. Ik wil iedereen bedanken die stemt voor mij en ook de mensen die mij steunen in dit avontuur."

Stemmen voor Femke

Stemmen kan vanaf 7 februari onbeperkt op het nummer 6630 met boodschap 'MWB(spatie)15 (spatie moet er zeker in, benadrukt Femke), twee euro per SMS. Onze stem krijgt ze zeker! 

De finale zelf gaat door in Waagnatie Expo&Events, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen op zaterdag 23 april. 

Je kan het avontuur van Femke volgen op de facebookpagina: Finaliste Miss Wellness Beauty 2022 Femke De Waele.