Evy krikt zelfvertrouwen kinderen op

Patrick Demarest

10/09/2021
Actua

Evy Kimpe, dochter van Frans Kimpe, is van Torhout afkomstig maar al enkele jaren woonachtig in Lichtervelde. Van opleiding is ze dramatherapeute en daar wil ze nu weer meer mee aan de slag. Training geven in zelfvertrouwen voor kinderen.


Evy Kimpe, 36, studeerde in Hogeschool Zuid in Nederland in 2008 af als dramatherapeute (bachelor creatieve therapie drama). Ze is gehuwd met Wouter Vandenheede en heeft een dochter Lara en een plus zoon Keanu. Ze startte haar professionele loopbaan in Fides Beernem. Daarna was ze in Tordale werkzaam als opvoeder en leerkracht en nu geeft ze algemene Sociale Vakken in Sint-Idesbald in Roselare. 
"Dat doe ik voltijds maar daarnaast ben ik ook actief als dramatherapeute. Sinds de Arteveldehogeschool die opleiding ook aanbiedt, wordt ook in Vlaanderen meer en meer gebruik gemaakt van die therapie. Zo werk ik samen met dr. Festjens van het AZ Delta Torhout."
"En nu wil ik dus ook actief gaan werken met kinderen."

Wat is dramatherapie?

Op de website van de Arteveldehogeschool vinden we het volgende:

"Creatieve therapie is een therapievorm waarin een kunstzinnig medium wordt gebruikt. Dramatherapeuten zetten theater- en dramaprocessen/of -producten in  als kunstvorm binnen de therapie.

De cliënt komt binnen dramatherapie onder andere tot het vertellen van zijn verhaal, ontwikkelt persoonlijke doelstellingen en experimenteert met verschillende rollen.

In de praktijk wordt dramatherapie op verschillende manieren toegepast, afhankelijk van de aan de therapievorm toegewezen functie. De relatie tussen therapeut en cliënt staat centraal waarbij het medium drama een specifieke plaats inneemt. De psychotherapeutische stroming(en) van waaruit men vertrekt, geven het geheel mee vorm."

(In Torhout vinden de trainingen plaats in de bovenlokalen van De Peerdenposteij.)

EPMIK in Torhout en Lichtervelde

Evy: "EPMIK is het omgekeerde van KIMPE...Dat staat voor het geven van individuele therapie, koppeltherapie en groepstherapie. Innerlijke dialogen die naar buiten moeten komen. Eind september start ik met trainingen zelfvertrouwen voor kinderen in Torhout en Lichtervelde."

Voor wie?

"Kinderen die willen groeien in zelfvertrouwen, minder weerbaar zijn en soms last hebben van een laag zelfbeeld."

Wat?

"Creatieve en interactieve oefeningen in kleien groep om meer zelfzeker en meer weerbaar te worden. De training geeft je de mogelijkheid om na de drie sessies thuis verder aan de slag te gaan met de nodige handvaten en leuke oefeningen."

Waar en wanneer

Torhout
De Peerdenposterij
Rijselstraat 33

Data: 16 - 23 en 30 oktober 2021

Groep 1: 13-15 uur: 9-10 jaar (3de en 4de leerjaar)

Groep 2: 16 tot 18 uur: 11-12 jaar (5de en 6de leerjaar)


Lichtervelde
Statiestraat 10

Data: 25 september, 2 en 9 oktober.

Groep 1: 13-15 uur: 9-10 jaar (3de en 4de leerjaar) 

Groep 2: 16-18 uur: 11-12 jaar (5de en 6de leerjaar)


Meer info en inschrijven: www.epmik.be of info@epmik.be