"Er komt ook een nieuw magazijn in Lichtervelde"

Patrick Demarest

07/02/2021
Bedrijf

Dominique Bevernagie en Sylvie Derycke van All Drinks Bevernagie in Lichtervelde startten in december een tweede zaak op in Roeselare. Niet evident nu de drankenverkoop op vlak van horeca en festiviteiten toch zware klappen krijgt. 

All Drinks Bevernagie gaat terug tot 1899 en is een familiebedrijf dat toe is aan de vijfde generatie. Dominique werkt ruim twintig jaar in het bedrijf.

Dominique: "De officiële familiale overdracht vond plaats op 12 maart 2020. Nota bene 1 dag voor de eerste lockdown van de horeca...Dat was voor mij en mijn echtgenote als kersverse zaakvoerders toch wel een serieuze klap."

Wat is de invloed van corona op de activiteiten?

Dominique: "Zeer groot. Tot voor de opstart van onze 2de winkel in Roeselare was 80% van onze omzet horeca gerelateerd: horecazaken, evenementen …Momenteel zijn er al een 10-tal klanten die sinds de eerste lockdown, zij het vrijwillig of in faling, definitief gestopt zijn."

Dan is het omzetverlies aanzienlijk.

Dominique: "Van 1 april 2020 tot 31 december 2020, in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor, -50%. Gelukkig is de verkoop in de winkel sinds de lockdown serieus gestegen. Dat en de opstart van de nieuwe winkel in Roeselare hebben er voor gezorgd dat het omzetverlies niet hoger ligt."

Horeca valt weg, in welke mate wordt dat gecompenseerd door particulieren die meer thuis consumeren?

Dominique: "Wij merken toch wel een aanzienlijke stijging in onze particuliere verkoop.

Iets meer als 15% en dat zijn ook de cijfers die wij te horen krijgen van onze leveranciers."

Ondanks corona startte u in december 2020 toch een tweede zaak op in Roeselare. Welke klemtonen worden daar gelegd?

Dominique: "We hebben er een winkel gestart van 1300 m². De focus werd en wordt gelegd op winkelbeleving en assortiment. Zo bieden wij er een gamma dranken aan van ongeveer 5000 verschillende referenties. Met heel wat sfeerelementen hebben we ervoor proberen te zorgen dat het aangenaam winkelen is. Alles is ook heel ruim en luchtig opgevat zodat de klant op zijn gemak kan winkelen.
Als neusje van de zalm hebben wij er ook een sommelier in dienst die de klanten kan helpen in hun wijnkeuze. De betere wijnen worden daar bewaard in een klimaatkast op een constante temperatuur van 18°."

Dus...je hebt nog toekomstplannen?

Dominique: "Zeer zeker. Wij plannen de bouw van een nieuw magazijn in Lichtervelde om onze horecaklanten nog beter van dienst te zijn. Zo kunnen we in de toekomst efficiënter en economischer werken en ons assortiment nog wat uitbreiden waar nodig."