ElsjeLovesPottery behaalt label Erkend Ambacht

Jenka Watteny

23/01/2024
winkel

Els Verhaeghe behaalde het label Erkend Ambacht in de categorie Pottenbakker. Dit label wordt uitgereikt door de ambachtencommissie van de FOD Economie, en vertegenwoordigt een garantie van authenticiteit, ernst en competentie tegenover de consument. Wie graag zelf leert pottenbakken, kan hiervoor een cursus volgen bij Els. Els Verhaeghe startte in 2011 met lessen keramiek in TIC in Torhout.

Els: "Als kind ging ik met mijn moeder naar het Torhouts Aardewerk kijken. Iets wat me altijd is bijgebleven. In 2011 bezocht ik de opendeurdag in het TIC, en de keramieklessen werden gegeven in hetzelfde atelier als waar ik met mijn moeder was geweest. Mijn mama stierf 22 jaar geleden, en voor mij was dat een soort teken om met die lessen te starten."  

Cursussen

 Els: “Ik kreeg hier en daar de vraag om cursussen te geven en heb me daar dan op toegespitst. Ik hou het bewust voor kleine groepen, zodat ik voor allemaal evenveel tijd heb. Ik heb vier draaischijven staan."

Erkend Ambacht 

Els: "De titel van Erkend Ambacht wordt niet zomaar in de schoot geworpen. Ik heb een lijvig dossier moeten indienen, maar voor mij is het wel de kers op de taart. Met dit label onderscheid ik mij van anderen. Het label is zes jaar geldig, en hiermee kan ik deelnemen aan de Dag van de Ambachten.

Wie graag een cursus volgt bij ElsjeLovesPottery kan contact opnemen via mail (elsjelovespottery@gmail.com) of Messenger.  

bigpic
Foto 1 van 1
Foto 1 van 1