Eerste hulp bij studeren

Jenka Watteny

01/02/2022
Onderwijs

Word je zenuwachtig als je een toets krijgt of raak je in paniek als je taak niet op tijd klaar is? Dan is Eerste hulp bij studeren misschien iets voor jou. 



Emmelie Cool, logopediste praktijk Vijfwege Studiecoaching en logopedie, en Charlotte Cool, psychologe Psychologenpraktijk Orion, werkten een groepsreeks uit voor kinderen en jongeren van het zesde leerjaar tot en met het hoger onderwijs. Hun doel is de studenten te ondersteunen bij het leren efficiĆ«nt studeren en omgaan met hun faalangst. 

De sessies worden laagdrempelig aangeboden wat betreft kosten en locatie. De reeks wordt aangeboden in samenwerking met het netwerk WINGG (West-Vlaams integrerend netwerk geestelijke gezondheid) en kost 12,5 euro voor vijf sessies. Omdat dit project kadert binnen mentaal welzijn wordt het gekoppeld aan het Huis van het Kind en aan de jongerencoach. 

De lessen gaan door in het JOC De Lichting, de eerste les is op 11 februari. Inschrijven kan bij Charlotte Cool. Indien de ouders of jongeren meer informatie wensen kan dit ook bij Charlotte. 

Charlotte Cool: charlotte@praktijk-orion.be, 0468 05 29 48