Een JOC waar plaats is voor iedereen

Jenka Watteny

23/03/2022
jeugd

VZW De Keirse besloot afgelopen maand een punt achter hun werking in JOC De Lichting te zetten. De huurovereenkomst van de lokalen in JOC De Lichting werd beeïndigd. 

De lokalen worden nu benut vanuit de jongerencoach als ontmoetingsruimte waarbij er activiteiten georganiseerd worden in kader van het project 'Yeet'. Ook initiatieven in samenwerking met de gemeente voor en door jongeren, bijvoorbeeld vanuit de jeugdraad, kunnen verder georganiseerd worden. 

(Foto Febe, jongerencoach)

Steven Bogaert, schepen van jeugd: "Een jeugdhuis is een plaats van ontmoeting. Een plaats waar evengoed tafels tegen elkaar kunnen geschoven worden voor ontwikkeling en beleid, als weg van elkaar om stoom af te laten in gezellige sfeer of tot in de vroege uren. Een onschatbare waarde voor een lokaal jeugdbeleid dus. Vandaag worden met verschillende partners en de nieuwe jeugdconsulent, Stijn Cornette, de koppen bijeen gestoken om een nieuw concept naar voren te kunnen brengen. Zowel georganiseerde jeugd zoals de jeugdraad, jeugdbewegingen en de werking van het JOC zelf, als niet-georganiseerde jeugd langs onze jongerencoach Febe. Omdat alle jeugd zich welkom moet kunnen voelen, wordt er nauwkeurig bevraagd naar de invulling van deze plek. Iets waar de jeugd van Lichtervelde collectief hun schouders mee onder kan zetten. Een JOC van en voor jeugd waar plaats is voor iedereen."