Earth Hour: doof de lichten en vermijd gebruik van elektrische apparaten

Patrick Demarest

27/03/2021
Actua

Zaterdagavond 27 maart vindt Earth Hour plaats. Doof voor een uurtje de lichten en vermijd het gebruik van elektrische apparaten. Zo bespaar je energie en vraag je aandacht voor de klimaatverandering en de impact ervan op de biodiversiteit.

Op zaterdag 27 maart vindt opnieuw het wereldwijde evenement Earth Hour plaats. Onder meer WWF coördineert dit initiatief. Iedereen wordt opgeroepen om van 20.30 uur tot 21.30 uur symbolisch de lichten te doven en het gebruik van elektrische apparaten te vermijden. Zo besparen we niet alleen energie, maar brengen we ook de klimaatverandering en de impact ervan op de biodiversiteit onder de aandacht.

Wegens de coronapandemie wil Earth Hour dit jaar dezelfde boodschap ook online verspreiden via de ‘Earth Hour Virtual Spotlight’. Hoe je kan deelnemen lees je op www.earthhour.org en www.wwf.be/nl/earth-hour.

Het blijft uiteraard niet bij die ene avond. Het initiatief moedigt iedereen ook aan om zelf inspanningen te leveren om zijn of haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Tips nodig? Raadpleeg zeker eens volgende websites: www.bewustverbruiken.be en wwf.be/nl/maak-het-verschil/verklein-je-ecologische-voetafdruk/