E-boekenplatform

Patrick Demarest

17/09/2020
cultuur/onderwijs

E--boeken wonnen de afgelopen jaren sterk aan populariteit in Vlaanderen. Steeds meer mensen verkiezen een digitaal alternatief boven een papieren boek. En ook de bibliotheken zijn nu helemaal mee! Met één druk op de knop kunnen lezers vanaf vandaag e-boeken op hun eigen toestel ontlenen bij maar liefst 10 bibliotheken van Midwest. Het gaat om de bibs van Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Oostrozebeke (vanaf 2021), Roeselare (ARhus), Staden, Wielsbeke en Wingene. Via het platform CloudLibrary kunnen leners telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken, want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel.

Een gevarieerde collectie

De collectie bestaat uit ruim 2500 titels. Het zijn voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. Leners lenen en lezen in één klik boeken van onder andere Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer. De meerderheid van Vlaamse Uitgevers zette haar schouders onder het platform.

Een gebruiksvriendelijk platform

De dienst wordt aangeboden via het gebruiksvriendelijke CloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca. Leners melden zich aan met hun Mijn Bibliotheek-profiel om e-boeken te lezen op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers.

Meer info vind je terug op: www.bibliotheek.be/e-boeken.