Durf maakt drie namen bekend van de nieuwe lijst

Jenka Watteny

17/07/2024
Politiek

Nadat eerder de naam van de lijsttrekker bekend werd gemaakt, Johan Vandenbussche, lanceert DURF nu ook de eerste namen van de nieuwe lijst, Dave Vantyghem (N-VA), Jan Kinds (Open VLD) en Lieve Vanwalleghem (SOMM). 

(Foto DURF: Lieve Vanwalleghem, Jan Kinds, Dave Vantyghem)

DURF is de gezamenlijke lijst waarin SOMM, N-VA, Open VLD en enkele onafhankelijken naar de kiezer trekken op 13 oktober.

Johan Vandenbussche, lijsttrekker van DURF: "Bij DURF staat Lichtervelde centraal. Het programma gaat over en voor Lichtervelde. DURF staat voor een beleid dat open, kwalitatief, correct en vooruitstrevend is, wars van elk persoonlijk belang. DURF is een lijst met kandidaten van alle leeftijden en met heel diverse achtergronden. Kandidaten die actief zijn in het rijke sociale en culturele en bedrijfsleven van Lichtervelde. DURF is een lijst met  ervaren mensen die al jaren actief zijn in de gemeente- en OCMW-raad maar ook met nieuwe mensen."

Bekendmaking eerste namen

Johan Vandenbussche: "Dat ook nieuwe mensen “durven” is al meteen duidelijk bij de eerste namen die worden bekendgemaakt. Zowel vanuit Open VLD, N-VA als SOMM worden mensen gelanceerd die nieuw zijn op de lijst. Nieuw in de politiek maar zeker niet in het Lichtervelds sociaal leven. De eerste namen bevestigen alvast dat DURF kandidaten naar voor schuift uit alle leeftijdsgroepen en generaties. De diverse achtergrond zorgt bovendien voor een breed draagvlak. De uitdagingen waar Lichtervelde voor staat zijn immers te groot om aan een beperkte groep mensen over te laten. Er is nood aan een brede betrokkenheid en een ruime inbreng van vele Lichterveldenaren. En daar staat DURF voor."

Dave Vantyghem is een 20- jarige student die voor de N-VA op de lijst komt. Dave: “Ik wil er vooral voor zorgen dat er geluisterd wordt naar jongeren. Er leven zoveel goede ideeën. Er is alleen meer DURF nodig om er actief mee aan de slag te gaan.”

Voor Open VLD staat Jan Kinds op de lijst. 50 jaar en vertegenwoordiger. De kracht van lokale handel en lokaal winkelen straalt af op de hele gemeente. We moeten dit meer steunen. Waar mogelijk moeten we ook ruimte laten voor ondernemers en zelfstandigen. We hebben nood aan een geDURFd plan voor ruimtelijke ordening."

Nieuw is ook Lieve Vanwalleghem, 72 jaar en gepensioneerd opvoedster. Zij staat voor SOMM op de lijst. “De vergrijzing neemt ook in Lichtervelde toe. Er is dringend nood aan nog meer plaatsen in het woonzorgcentrum en een kwaliteitsvolle thuiszorg. Het afstoten van de keuken van het woonzorgcentrum is daarom absoluut geen goede keuze. Met DURF doen we er alvast alles aan om dit kroonjuweel te behouden."