Dries Naert exposeert in Cultuurhuis De Keizer

Jenka Watteny

26/01/2024
Cultuur

3SNart, ofwel Dries Naert, exposeert tijdens de maand februari in Cultuurhuis De Keizer. Het is een variatie van stillevens, details uit schilderijen van oude meesters en eigen werken met betrekking tot Lichtervelde. Hijzelf is aanwezig op vrijdag 2 februari vanaf 19 uur. 

Dries Naert tekent al heel zijn leven, maar schilderen is eerder een recente hobby.

Dries: "In het tekenen kan ik minder mijn creativiteit kwijt, wat ik met schilderen wel kan. De techniek en de kleuren spreken mij aan. Schilderen is een heel mooie kunstvorm. Ik ben er zo’n anderhalf jaar geleden mee gestart, ik volg lessen in Art’Iz in Izegem. Het is al heel lang een droom om te leren schilderen. In de cursus krijg je een thema aangereikt, er worden tips gegeven en zo leer je alle facetten van de schilderkunst. Zoals drapage, wat simpel lijkt, maar dat eigenlijk niet is.” 

Wat schilder je zoal? 

Dries: “Er zitten stillevens van producten en materialen uit de keuken, details uit oude schilderijen of bijvoorbeeld het Paterskerkske van Lichtervelde. Voor een opdracht in de les heb ik een schilderij gemaakt van de ex-wielrenner wijlen Pantani. Ik werk het liefst op hout, met acrylverf, maar wil graag nog uitbreiden met olieverf."

Van welke schilders ben je zelf fan? 

Dries: "Vooral van de Nederlandse kunstschilders, uit de barok periode. Zo heb ik het 'oestereetstertje' van Jan Steen nageschilderd. Er zijn ook heel wat goede Spaanse schilders, zoals Diego Velazquez. Voor ik zelf begon te schilderen, was ‘Het meisje met de parel’, van Vermeer mijn favoriete schilderij, maar intussen is dat wat aan het veranderen. Ik kan bijvoorbeeld blijven kijken naar ‘Madonna met kanunnik Joris van der Paele’ van Jan Van Eyck. Ik krijg van mijn schilderijen dikwijls te horen dat het eruitziet alsof ze lang geleden geschilderd zijn.”  

Tentoonstelling 

De tentoonstelling van 3SNart vindt plaats gedurende maand februari in Cultuurhuis De Keizer, Neerstraat (www.cultuurhuisdekeizer.be). Op vrijdag 2 februari is Dries zelf aanwezig vanaf 19 uur. Wie graag op andere dagen Dries ontmoet, mag bellen naar 0474 61 14 38. Je kan hem volgen op IG 3sn_art.