De verleidingskracht van Auto-Store

Patrick Demarest

25/09/2020
Bedrijf

Eigenlijk is het Lichtervelde, Brugsebaan 22,  maar je mag rustig zeggen dat Auto-Store zich tussen Torhout en Lichtervelde bevindt. Patrick Vanparys nam in 2005 de zaak volledig over van zijn vader en bouwde die uit tot wat ze nu is: een verkoopplaats voor nieuwe en jonge, gebruikte wagens.

Patrick Vanparys: “Ons bedrijf bestaat eindelijk al van 1966. Toen is mijn vader begonnen in Torhout in de Rijselstraat, met de verkoop van tweedehandswagens en nieuwe Toyota’s, en iets later Datsun (Nissan). In Januari 1977 zijn we verhuisd naar de huidige locatie in Lichtervelde. In 2005 heb ik dan de zaak volledig overgenomen.”

Waar staat Auto-Store voor?

Patrick: “Auto-Store staat in voor de verkoop, als onafhankelijk dealer, van nieuwe en jonge, gebruikte kwaliteitsvolle wagens aan bijzonder scherpe prijzen. Onze aandacht gaat naar het aanbieden van de beste prijs/kwaliteit.”

Was de impact van corona groot op het verhandelen van auto’s?

 Patrick: “Tijdens de Corona-lockdown hebben wij verplicht moeten sluiten zoals iedereen. Maar dat wil niet zeggen dat we stil hebben gezeten. Tijdens de Europese lockdown waren heel wat batjes te doen en hebben we heel wat auto’s goed kunnen aankopen.”

Kan je nog bij al je leveranciers terecht?

 Patrick: “Wij kunnen bij al onze leveranciers terecht, dat is nooit een probleem geweest. In het begin was er wat vertraging om de wagens tot bij ons te krijgen. Maar dit is ondertussen allemaal terug opgelost.”

Waar komen de wagens vandaan?

 Patrick: “Onze wagens komen uit eerste hand uit binnen- en buitenland. Wij kopen onze wagens rechtstreeks zonder tussenpersonen bij de invoerders van elk merk. Van elke wagen die wij kopen krijgen wij een gedetailleerd fotoverslag met betrekking tot de  algemene staat en uitrusting. Wij houden ons niet bezig met de aankoop van ‘Toeristenwagens’. Dat is de term die wij gebruiken voor wagens afkomstig van verhuur aan toeristen op hun vakantiebestemming. Wij mikken gewoon altijd op kwaliteit!”