De trein van Edgard

Jenka Watteny

02/06/2023
Actua

De 'trein van Edgard' is een interactief escape game rond dementie. Van 6 tot 10 juni kunnen mantelzorgers van een persoon met dementie dit escape game uitproberen in het dienstencentrum De Ploeg. 

(Foto: www.dementie.be


De stuurgroep Dementievriendelijk Lichtervelde verwelkomt de mantelzorgers van een persoon met dementie en hun netwerk graag in de trein van Edgard.

Je neemt plaats in de trein en stopt bij vijf haltes, waarbij je puzzels dient op te lossen. Edgard begeleidt je om deze verschillende puzzelstukken te vinden. Mensen met dementie missen ook bepaalde aanknopingspunten, waardoor ze het geheel niet zien of niet meer vatten. Tijdens de nabespreking worden er linken gelegd met dementie. Je speelt met 6 personen samen en krijgt een aantal opdrachten. Het spel duurt 30 minuten. De nabespreking een uur.

Het spel biedt een levendige ervaring met als doel dementie beter te begrijpen. Het geeft je ook de kans om dementie bespreekbaar te maken en tips mee te geven aan de omgeving.

Inschrijven voor dit boeiend spel is verplicht en kan via De Ploeg statiestraat 80 8810 Lichtervelde, tel 051/708470 of ldcdeploeg@ocmwlichtervelde.be contactpersonen: Els Denolf centrumleidster De Ploeg / Annick Van Iseghem sociale dienst WZC ’ t Hof Lichtervelde.