Cornhole tournament en quiz ten voordele van Parkili

Jenka Watteny

03/02/2024
Actua

Zaterdag 24 februari vanaf 13 uur organiseert vzw Parkili een cornhole tournament ten voordele van de trektocht door de Himalaya die de Parkinson patiënten samen met acht buddy's maken eind dit jaar. Om 20 uur is er een quiz. Dit alles vindt plaats in OC De Schouw (Statiestraat 113, Lichtervelde).

(Foto: Siska Vandenaweele, Wim Vanbelle, Justien Vannieuwenhuyse, Stefaan Vandekinderen)

VZW Parkili is een vereniging die het welzijn van mensen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving wil verbeteren. Eén van de projecten dit jaar is Expeditie Nepal, waarbij een groep een trektocht door de Himalaya maakt. Om hiervoor geld in te zamelen organiseren ze een cornhole tournament en quiz in OC De Schouw.

Justien Vannieuwenhuyse: "In totaal gaan acht buddy's en 20 personen met de ziekte van Parkinson op expeditie in Nepal. De buddy's zijn allen paramedici. Het motto van Parkili is mensen in beweging te houden. Het is de vierde editie die we ondernemen, en tot nu toe is elke expeditie gelukt. Het geeft een ongelofelijk goed gevoel als je met de groep de top bereikt."

Het cornhole tournament vindt plaats op zaterdag 24 februari van 13 tot 17 uur, een team bestaat uit twee personen, 10 euro inschrijving per team. Na het tornooi start er een quiz om 20 uur, in OC De Schouw, Statiestraat 113, Lichtervelde. Quizzen kan met maximaal vier personen per tafel, 20 euro. Inschrijven via e-mail justien.vannieuwenhuyse@live.be. Meer informatie over Parkili: www.parkili.be. Doorheen het jaar organiseert de vzw meerdere activiteiten. De eerste prijs voor zowel het tornooi als de quiz is een cornhole. Er is een bar, en er zijn beenham-burgers te verkrijgen.