Code17, de zoekzomer van 2022

Jenka Watteny

02/08/2022
sport

Dit bord al gespot in Lichtervelde? Het is één van de 17 bewegwijzerde wandelingen in West-Vlaanderen. Nog tot en met 30 september 2022 kan je langs deze paden speuren naar codes. Hoe meer codes je vindt, hoe meer kans je maakt op een gratis verblijf in een B&B in de regio. 

De wandelingen zijn een initiatief van stadlandschap West-Vlaamse hart. In elke gemeente zochten ze naar een mooie, leuke, interessante of verrassende wandelroute. Op elke wandeling zitten twee logo's verstopt: het logo van de stad of gemeente waarin je wandelt, of het logo van het West-Vlaamse hart. In totaal zijn er dus 34 bordjes met codes te ontdekken. Op het logo van de stad staat een cijfer, op het logo van het West-Vlaams hart staat een letter. Deze vormen beide de code van de wandeling. Deze code kan je doorsturen via de website www.westvlaamsehart.be 

Op dezelfde website vind je ook de nodige gegevens om de wandeling aan te vatten. In Lichtervelde is de wandeling 7,8 km lang (Margrietestapperswandeling), deze start op het Kerkplein.