Campagne provincieraadsverkiezingen CD&V gaat van start

Jenka Watteny

18/08/2024
Politiek

In de kinderboerderij Den Ast werd vandaag de campagne van de CD&V voor de provincieraadsverkiezingen gestart. Op de tweede plaats voor het district Kortrijk-Roeselare-Tielt staat Lichterveldenaar Els Kindt. 

Jean de Bethune (lid van de provincieraad, sinds 1987) is lijsttrekker voor district Kortrijk-Roeselare-Tielt, Lies Laridon (burgemeester Diksmuide en provincieraadslid) voor Oostende, Diksmuide, Ieper en Bart Naeyaert (gedeputeerde provincie West-Vlaanderen) voor district Brugge. 

Kortrijk-Roeselare-Tielt 

Jean de Bethune woont in Kortrijk en is sinds 1987 lid van de provincieraad.

“De provincie heeft een duidelijke focus, zowel op de troeven als op de problematieken die er echt toedoen. Daarnaast onderscheidt de provincie zich door de inzet die ze doet op duurzaamheid, zoals het klimaat en contacten met de mensen op een goeie manier. Het derde punt dat ik aankaart, is de methode. We gaan in dialoog met mensen, bedrijven en verenigingen en proberen een consensus te bereiken. Wat zich vertaalt in resultaten. Focus, duurzaam werken en consensus nastreven. Ik ben ervan overtuigd dat we op 13 oktober een mooi resultaat zullen bereiken, met dank aan de inzet van de kandidaten op de lijst.”

Tweede op deze lijst is huidig provincieraadslid Els Kindt uit Lichtervelde. Lijstduwer is Kurt Vanryckeghem, burgemeester van Waregem.  

Ieper-Oostende-Diksmuide 

Lies Laridon, burgemeester van Diksmuide en 24 jaar provincieraadslid is lijsttrekker voor dit district.

“Ons district telt 25 gemeenten, waarvan een heel deel van de kust maar ook een heel belangrijk Hinterland en de Westhoek. Eén van onze speerpunten in ons provinciaal programma is het belang van toerisme. De kust trekt veel toeristen maar we vinden het ook belangrijk dat er de connectie gemaakt wordt met de mooie streek van de Westhoek en het Hinterland. De provincie maakt meer dan ooit die connectie en zorgt dat die steden en gemeenten met elkaar verbonden zijn. Met dank bijvoorbeeld aan de mooie investeringen in de fietspaden. Daarnaast mogen we niet vergeten dat de landbouwers de beste behoeders zijn van ons landschap, elke dag opnieuw zorgen zij dat de weiden bewerkt worden en zorgen ze voor het behoud van het landschap.”  

Op de tweede plaats staat burgemeester van Poperinge en voorzitter van de provincieraad Christof Dejaegher. Lijstduwer is Miguel Gheysens, gemeenteraadslid in Ieper.  

Brugge 

Torhoutenaar Bart Naeyaert, 18 jaar actief als gedeputeerde voor de provincie West-Vlaanderen, trekt de CD&V lijst voor district Brugge.

“We zijn hier met alle kandidaten voor de provincieraadsverkiezingen over alle districten heen voor de opstart van ons programma. Dat is ook eigen aan de provincie, we komen misschien uit verschillende districten, vanuit een eigen hoek die we heel goed kennen maar tegelijkertijd willen we nabij zijn bij heel de provincie en willen we een beleid voeren dat voor heel de provincie goed en belangrijk is. We trekken, van waar we ook komen, voor de hele provincie West-Vlaanderen. Dat is onze troef vanuit de CD&V, dat we dat heel sterk benadrukken, de samenwerking, de nabijheid bij elke gemeente en elk dorp in West-Vlaanderen. We willen samen een sterk beleid voeren in de provincieraad. Een beleid dat ik samenvat in drie woorden. Nabijheid, afstand en kwetsbaarheid. We zijn nabij bij de gemeenten, de verschillende groepen en belangen die spelen. Tegelijkertijd kunnen we vanuit de provincie een overzicht houden en zien hoe het in de andere regio’s verloopt en wat de oplossingen zijn om een aantal zaken te realiseren. Kwetsbaarheid, we zijn een politiek bestuur, we moeten om de zes jaar uitleggen aan de mensen waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt.”

Els Roelof, schepen in Oostkamp, staat tweede op de lijst. Vlaams minister Hilde Crevits is lijstduwer.  

bigpic
Foto 1 van 1
Foto 1 van 1