Cadeaudagen Oxfam Wereldwinkel

Jenka Watteny

28/11/2022
winkel

De cadeaudagen van Oxfam zijn terug. Tijdens het pop-up weekend, zaterdag 10 en zondag 11 december, is er keuze uit een uitgebreid aanbod Oxfam Wereldwinkel producten naast projecten die de kans krijgen hun werking en producten voor te stellen. Nieuw dit jaar is de inzet op circulaire economie: ruilen van stekjes, bloempotten en boeken. Ook een aanbod tweedehands feestkledij is er te vinden.  

Wie uitgekeken is op zijn bloempotten of een boek wil ruilen voor een ander, kan deze meebrengen naar de cadeaudagen. Ook stekjes kunnen geruild worden. Naast de Wereldwinkel heeft Oxfam BelgiĆ« ook een uitgebreide werking herbruikbare spullen, waaronder tweedehands kledij, waarvan een aanbod beschikbaar zal zijn (Oxfam Solidariteit). Ook Amnesty International werkt mee, een organisatie die onrecht zichtbaar maakt, en steun biedt aan lokale organisaties en activisten die opkomen voor de mensenrechten in hun land. 

Verder zijn er de gekende waardes naast een wijndegustatie en The Breede Centre, een Zuid-Afrikaanse ngo die erop gericht is om jonge werklozen en kinderen te helpen om hun praktische vaardigheden aan te scherpen en ondernemerschap aan te moedigen. 

Voor de kinderen is een speelruimte voorzien waar ze een eigen button badge kunnen maken (op zaterdag tussen 15 en 16 uur en op zondag tussen 10 en 12 uur en 15 en 16 uur). 

Er is een gezellige Faire Feestelijke bar met verse soep, koffie, thee, frisse dranken van OWW en wijnen. 

Op zondagvoormiddag is er een aperitiefconcert opgeluisterd door Jan en Fien Muylle. 

OC De Schouw, Statiestraat 113, zaterdag 10 december van 10 tot 19 uur, zondag 11 december van 10 tot 18 uur. 

Meer info via heidicasteleyn1@gmail.com 

Verder zijn aanwezig: Kringwinkel Midwest, De Zondvloed, 11.11.11, Banglabari, Tapori, De Beelderij, Children of Lima, De Klapdeur, Velt, De Waaiberg.