Buikdansen voor kinderen

Patrick Demarest

21/08/2020
vereniging

De Lichterveldse dansclub 5678 van DanceCool vzw pakt begin september 2020 uit met 'Buikdansen voor kinderen'. Kids vanaf zeven jaar, kunnen er vanaf 8 september leren buikdansen. De befaamde lesgeefster Eline Daveloose (23), die in 2013 brons won op de internationale buikdanswedstijd Bellydancer of The World, zal de kinderen van A tot Z inwijden in het buikdansen.

“We gaan proberen om deze Oosterse stijl in onze dansschool te introduceren voor de jeugd van Lichtervelde en omstreken. We hadden dit eigenlijk graag aangekondigd op onze dansshow die in mei moest doorgaan, want het thema van de show dit jaar was ‘Aladdin’ en dat ging perfect in het plaatje passen natuurlijk. Maar samen met de show viel, wegens de coronamaatregelen opgelegd door de overheid, het hele plaatje in duigen”, steekt woordvoerder Kevin Gunst van vzw DanceCool van wal. “De buikdans, raqs sharqi of oriëntaalse dans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika waarbij de verschillende lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen.”

“Om dit op een professionele manier over te brengen naar de kinderen toe, doen we een beroep op Eline Daveloose, een buikdanstalent van eigen bodem, die eerder al in de prijzen viel op een kampioenschap in Duitsland en in 2013 nog brons wist binnen te rijven op de internationale buikdanswedstijd Bellydancer of The World”, vertelt Kevin nog. “We werken al lang met haar samen. We hebben Eline kunnen strikken om elke dinsdagavond (eerste les dinsdag 8 september) een uurtje buikdansles te komen geven aan de jeugd van Lichtervelde en omstreken.”

Geen makkelijke dans

Kevin Gunst drukt ons op het hart dat buikdansen geen makkelijke dans is om aan te leren. “Veel mensen denken dat je bij buikdansen alleen je buik gebruikt. Niets is minder waar, want bij iedere beweging gebruikt de leerling alle lichaamsdelen om te bewegen en daarin slagen dit op een vloeiende manier te presenteren, is net de grote uitdaging. In het hele lichaam zit energie en dit is voor het ongetrainde Westerse oog vaak moeilijk te zien”, besluit Kevin Gunst.


 Danskampen 2021

 DanceCool vzw organiseert in 2021 ook diverse danskampen voor kinderen van acht tot en met 18 jaar oud. Er is keuze uit vijf verschillende dansstijlen: modern/jazz (Zondag 4 juli tot en met vrijdag 9 juli 2021), disco/showdance (Zondag 11 juli tot en met vrijdag 16 juli 2021)., hiphop & Urban (Zondag 18 juli tot en met vrijdag 23 juli 2021), dans en fun (Zondag 8 augustus tot en met vrijdag 13 augustus 2021) en tot slot turn danskamp van zondag 15 augustus tot en met vrijdag 20 augustus 2021. Op de laatste dag van het kamp demonstreren de dansers wat ze hebben geleerd tijdens het danskamp.

Meer info omtrent de lessen buikdans en/of de danskampen 2021 is te bekomen bij Kevin Gunst van vzw DanceCool op het nummer 0476 33 74 42 of via www.opdanskamp.be
(EVH)