Boost-opleiding 'leraar lager onderwijs' aan VIVES

Patrick Demarest

26/08/2024
Onderwijs

Op vrijdag 23 augustus startten 14 heroriënteerders aan de BOOST-opleiding bij Hogeschool VIVES in campus Kortrijk. In één jaar tijd scholen deze 14 studenten zich via het BOOST-traject om tot leraar lager onderwijs. Hogeschool VIVES Kortrijk pakt zo samen met 5 scholengroepen het lerarentekort aan. Mensen met een bachelor-of masterdiploma maken zo versneld hun onderwijsdroom waar en kunnen zo toch nog een nieuwe weg inslaan.

Wat is er bijzonder aan het BOOST-traject? Op elke basisschool is een coach aanwezig die een heroriënteerder onder zijn of haar vleugels neemt. Coördinator Lisa Caenen van Hogeschool VIVES kijkt er alvast naar uit: “Via duaal lesgeven leren zij de kneepjes van het vak, in combinatie met een krachtige opleiding aan Hogeschool VIVES Kortrijk. Dat zorgt ervoor dat er extra leraren in onze basisscholen kunnen ingezet worden. Zo wordt het nijpende tekort aan leraren kwalitatief aan de basis aangepakt.”


Na succesvolle eerste jaren in samenwerking met de KBK-scholen in Kortrijk, kleine Vos in Ieper en KBO Oudenaarde breidt BOOST dit jaar uit met twee extra scholengemeenschappen: Gent-Meetjesland en de Sint-Rembertscholen in Torhout. BOOST is een unieke leerweg naar het beroep van leraar lager onderwijs.


bigpic
Foto 1 van 4
bigpic
Foto 2 van 4
bigpic
Foto 3 van 4
bigpic
Foto 4 van 4
Foto 1 van 4
Foto 2 van 4
Foto 3 van 4
Foto 4 van 4