Bibliotheek Lichtervelde opent een 'coole' minibieb

Jenka Watteny

11/06/2023
Cultuur

De bibliotheekraad van Lichtervelde opende vandaag de minibieb aan Site Vancoillie. Op zaterdag 10 juni was het dag van de minibieb. West-Vlaanderen telt 338 geregistreerde minibiebs. Lichtervelde heeft nu vijf minibiebs. 

In Lichtervelde vind je momenteel vijf minibiebs: aan basisschool De Valke (Torhoutstraat), in de Bellestraat 13, de Molenlaan 11, Boek&Kast in de Margarethalaan 34, en de minibieb aan site Vancoillie. 

De bedoeling van een minibieb is een boek te lenen, terug te brengen nadat het gelezen is of te ruilen met een boek uit je eigen collectie. 

"Als boekenliefhebber hebben we een hart voor boeken, voor de auteurs en voor boeken lezen. Boeken zijn geen wegwerpproducten," zegt onze burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn, "ze zijn niet geschreven om weg te gooien maar om te lezen en te herlezen. Met dit initiatief willen we niet alleen de wegwerpmaatschappij een halt toeroepen en de afvalberg verminderen, we maken ook een keuze voor duurzaamheid en bieden meteen een laagdrempelig antwoord op de toegankelijkheid van boeken voor iedereen."

Een koelkast van het containerpark werd onder handen genomen door Rita Lombaert, samen met Lars, Jordy en Liam (bewoners site Vancoillie). Een extra detail is het boekenschap dat werd gemaakt boven de brievenbussen van de bewoners.