Barbershop Hermanos

Patrick Demarest

21/11/2021
winkel

Mathieu Grymonprez (22) werkt als barbier in de kliniek in Pittem. Op het moment dat de contactberoepen bij de versoepelingsmaatregelen door corona terug mochten starten, opende hij zijn eigen zaak in de E. Claeslaan 6 in Lichtervelde. Barbershop Hermanos was een feit.


Mathieu kreeg de passie voor de barbierkunsten te pakken bij zijn eigen barbier in Izegem. Hij oefende op zijn vader, stiefvader en broer waarna hij algauw ook het kapsel van zijn vrienden knipte. Dit alles perfectioneerde hij via tips van zijn eigen barbier en online video’s, met een portie durf erbij.


Via de site hermanoslichtervelde.com kan je online boeken. De afspraken volgen mooi op elkaar zodat er nooit meer dan één persoon binnen zit. De specialiteit van Mathieu is het opscheren van het kapsel aan de zijkant, van kort naar lang, het zogenaamde ‘fade’ kapsel. Ook voor de baard kunnen mannen er terecht, modelleren, bijtrimmen, aflijnen, met het klassieke scheermes. Voor kinderen onder de twaalf jaar is er korting voorzien, tien euro in plaats van vijftien euro, een cape op kindermaat en een zitkussen zijn aanwezig zodat ze zich comfortabel voelen bij de kapper. Alle leeftijden zijn welkom, de jongste klant is drie jaar.

Mathieu’s agenda zit al aardig vol, maar sinds kort is hij één dag extra per week open.  


Barbershop Hermanos

E.Claeslaan 6

hermanoslichtervelde.com

Instagram: hermanos.lichtervelde