Actie rond intra-familiaal geweld

Patrick Demarest

26/11/2021
vereniging

Ieder kind heeft recht op een geweldloze opvoeding. Dat wil Vrouw & Maatschappij, CD&V politica samen met CD&V actie duidelijk maken. Op 19 november riepen ze iedereen op een wit lintje te dragen, als teken van persoonlijk engagement om geen geweld te plegen, geweld niet oogluikend toe te laten of te verzwijgen, geweldplegers aan te zetten om hulp te zoeken en iedereen te overtuigen om geweld te doen stoppen. Om dit te doen slagen moet zowel in preventie, detectie als hulpverlening van intra-familiaal geweld het kind centraal staan.

In Lichtervelde besteedden ze ook aandacht aan deze problematiek, door een pluchen knuffelbeer af te geven aan Steven Kindt, pedagogisch directeur, aan de vertegenwoordigers van het huis van het kind Nele Sinnaeve en Griet Serroels, thuisverpleegster Delphy Denoo en aan CD&V bestuurslid Joke Van Doorne, logopediste. Deze personen kunnen een rol spelen bij de preventie en aanpak van de gevolgen van intra-familiaal geweld op kinderen.

1712 is een hulplijn voor elke burger die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. De lijn is toegankelijk voor iedereen: slachtoffers, getuigen en daders, voor jongens en meisjes, voor mannen en vrouwen, voor hetero’s, holebi’s en transgenders. Het gesprek is gratis en kan anoniem verlopen.