‘#8810congé – Naar het Bos’.

Patrick Demarest

31/10/2020
Actua

Met steun van de provincie West-Vlaanderen, maakte Lichtervelde een zomer vol beleving maar toch coronaproof. De gemeente wil de beleving en acties doortrekken naar de herfstvakantie en lanceert ‘#8810congé – Naar het Bos’.

Wat uitleg bij monde van Sander Vandamme (communicatieverantwoordelijke Lichtervelde): "Deze congé zetten we het bos centraal, een setting waarbij zelfs in coronatijden gespeeld kan worden. De verschillende diensten zoals Communicatie, Cultuur, Toerisme, Jeugd, Bibliotheek, Erfgoed, Huis van het Kind en Sport bundelen terug hun krachten voor deze herfsteditie van #8810congé."


Elke dag wel iets te beleven


"Breng je een bezoek aan de bibliotheek, neem dan zeker een kijkje in de boekenstand over het bos. Op woensdag 4 november kan je zelfs genieten van een rustig (voor)leesmoment in de Huwynsbossen (onder voorbehoud – misschien digitaal – hou onze kanalen in de gaten). Mag het wat wilder, ontdek zeker het stuntparcours in het speelbos."
"De kleinsten kunnen in de Huwynsbossen speurneuzen en op zoek gaan naar onze kabouters. Ook deze keer zitten de kerels en dames goed verstopt. Voor die iets oudere raden we aan om zeker eens op zoek te gaan naar de geocaches van de mythische wezens. We nodigen ook iedereen om griezels te tellen in het centrum."
"Voor de sportievelingen voorziet men een oriëntatieloop in de Huwynsbossen. We promoten daarnaast ook graag de mountainbikeroute. Want sporten is gezond en al zeker in de buitenlucht en het groen! In de verlengde herfstvakantie lanceren we onze klimmuurbrevetten! Kan jij ze alle drie halen?"
"Onze gegidste wandeling hebben we jammer genoeg moeten annuleren. We willen wel gebruik maken van onze kanalen om de nieuwe centrumwandeling in the picture te zetten. Ga op verkenning in ‘the urban jungle’ van Lichtervelde."
"In verband met de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus vragen we iedereen om deze na te leven in de ontdekkingstocht in het bos!"