40 leerlingen namen deel aan techniekacademie

Jenka Watteny

08/12/2022
jeugd Onderwijs

40 kinderen volgden acht weken lang techniekacademie, een organisatie van de gemeente Lichtervelde samen met Hogeschool Vives. Leerlingen van het derde en vierde leerjaar volgden de Junior academie, vijfde en zesde leerjaar de Tiener academie. Hiervoor kregen ze een diploma overhandigd door Els Kindt, Schepen van onderwijs. 

Tijdens een lessenreeks van acht sessies werkten leerlingen onder begeleiding van techniekcoaches aan allerhande projecten. De techniekacademie wordt ingericht door de gemeente, samen met de Hogeschool Vives en wordt gesteund door de provincie West- en Oost-Vlaanderen, VLAIO en bedrijfspartners. Het doel van deze acht lessen is een duidelijke link geven met het bedrijfsleven om jongeren te overtuigen dat met een technisch diploma de toekomstkansen gegarandeerd zijn.

Er werden allerhande projecten uitgewerkt zoals het maken van unieke onderleggers in hout en keramiek, een LED toverstaf, een houten brug. Leerlingen van de Tiener academie leerden programmeren, elektriciteit ontdekken, een nachtklok maken en een voederhuisje met metaal en hout. 

bigpic
Foto 1 van 2
bigpic
Foto 2 van 2
Foto 1 van 2
Foto 2 van 2