15 jaar vastgoedkantoor Osaer & Pauwels

Patrick Demarest

17/02/2022
Bedrijf

Vastgoedkantoor Osaer & Pauwels werd opgericht in 2007 en bestaat dit jaar dus 15 jaar. Wij vroegen aan Johan Osaer, net 50 geworden, hoe de vastgoedmarkt evolueert in Torhout en omgeving?

Johan Osaer: "Wij zijn gestart op de Markt 33 in Torhout. Daarna volgde de overname van vastgoedkantoor Blomme in 2016 en de verhuis naar Burg 7. Wij staan voor: stabiliteit, vaste gezichten, professioneel en passioneel team, betrouwbaarheid en betrokkenheid, daar plukken wij dagelijks de vruchten van!"

Hoe evolueert de vastgoedmarkt op dit moment in en rond Torhout?

Johan: "De markt is nu gestabiliseerd, de pieken zijn er uit, de impact van de gewijzigde wetgevingen, onder andere de aanpassing verkooprechten van 6 naar 3% voor de eigen woning, is genormaliseerd.

Recentere woningen liggen zeer goed in de markt, oudere woningen krijgen het iets moeilijker door duurdere renovatie- en bouwkosten en sinds dit jaar de bijkomende eisen rond ingrijpende energetische renovaties. We voelen dat kopers hier toch rekening mee houden. Ook het belang van een tuin en buitenomgeving is en blijft belangrijk. Ook extra ruimte voor thuiswerken is een nieuw gegeven waar bij aankoop ook rekening mee gehouden wordt. Ook in verhuur voelen we de vraag naar een extra kamer of bureel."

"We horen ook vanuit onze vakorganisatie dat die trends gelijklopend zijn in vergelijkbare gebieden in Vlaanderen."

Wat wordt vooral aangeboden in Torhout?

Johan: "Alles, geen specifiek type pand, een mix, het is niet zoals aan de kust waar de nadruk op appartementen ligt of in grootsteden! Wij verkopen hier alle types woningen en appartementen, bestaande en nieuwbouw, handelspanden, garages… En ook in verhuur zijn wij zeer actief. We verhuren ruim 100 panden per jaar."

Zie ook: https://www.osaer-pauwels.be/