100 jaar Cultuurhuis De Keizer

Jenka Watteny

16/01/2024
Cultuur

Cinema De Keizer bestaat 100 jaar en dat vieren ze met activiteiten doorheen 2024. Er is de poëzievoorstelling van de dichtenbundel van Patrick Cornillie, de keuze van Agnes, een veiling en het afsluitmoment. Een collectie van oude projectoren is te bezichtigen in de woonkamer van Agnes. 


(Stephanie Caset bij de mobiele projector van Gerard Debaillie)


Eén van de hoogtepunten zijn de toestellen uit Michel’s filmmuseum in Roeselare, dat is stopgezet. Cultuurhuis De Keizer kocht deze aan. Op vraag kunnen deze bezichtigd worden.

Stephanie Caset: 

"Op deze manier kunnen we de historie van het museum verder uitdragen, we hebben 40 kleine en zo’n 12 grote projectoren staan. Een montagetafel die nog in goede werking is, en de mobiele projector waarmee de vader van Agnes, Gerard, van zaal tot zaal trok om films af te spelen."

In de loop van het jaar worden de vijf favoriete films van Agnes gespeeld in de cinemazaal. Doctor Zhivago, The Lion King, Up, Ben- Hur en The Sound of music. Een gevarieerd aanbod, voor jong en oud.

Stephanie doet een oproep naar alle kinderen om een tekening binnen te brengen in het thema van de cinema of De Keizer.

Stephanie: 

“In maart houden we een kunstexpositie en worden de tekeningen geveild voor het goede doel, samen met verkoop van affiches van films die we de laatste jaren hebben gedraaid.” De tekeningen kunnen binnengebracht worden tot 25 februari."


Op 24 november is er het afsluitend evenement waarbij Stephanie iedereen uitnodigt die ooit iets voor de cinema betekend heeft.  


Meer info op www.cultuurhuisdekeizer.be